Blog - De VrijeParking android App

2016-07-09 01:03:05 - Robbert Goeminne

Na even wachten is het eindelijk zover. VrijeParking lanceert zijn eigen mobiele Applicatie.

De website was reeds responsive en voldeed aan een deel van de verwachtingen omtrent mobiel gebruik van VrijeParking, maar schoot toch nog te kort voor een eenvoudig en praktisch gebruik. Bij deze wordt dat probleem dus volledig weggewerkt.
De App werd ontwikkeld door middel van het Ionic Framework. Dit maakt het mogelijk om in brede mate de App te deployen op verschillende platformen. Dit zijnde dan Android & iOs, de grootste mobiele afzetmarkten. We willen de App gestaag ontplooien en beginnen daarom eerst met een Android release. Deze markt is iets meer toegeeflijk betreffende goedkeuring en policies waardoor dit een geschikte test is.

Wat mag je verwachten van de app?

We werken met 3 panelen.
  • Vind Parking
  • Overzicht Parkings
  • Onthou Plaats

Deze spreken allemaal redelijk voor zichzelf. Toch bij deze een woordje uitleg.

Bij vindparking kan je aan de hand van je huidige lokatie browsen door een kaart en zien welke parkings in de buurt zijn. Wanneer je dan op een van deze parkings drukt wordt je doorgestuurd naar de betreffende parking.

Overzicht Parkings toont de verschillende steden met telkens hun parkings en hun gedetailleerde beschrijving/adres etc. We belonen ook de samenwerkende steden door bijvoorbeeld reclame te maken voor evenementen die plaatsvinden in de nabije tijdsveloop. (Zie foto onderaan)

Ten slotte Onthou Plaats zorgt ervoor dat je kan noteren waar je de auto hebt geparkeerd. De situatie waar we na een avondje stappen niet meer weten waar de auto staat is immers heel bekend, bij deze is dat ook weer opgelost.

Natuurlijk is het leuker om zelf een kijkje te nemen dan om erover te lezen. Dat kan. Wie een mailtje stuurt naar [email protected] mag binnenkort een APK-bestandje verwachten die hij/zij dan kan installeren.