Blog - Voorspellingen met historische data

2016-07-14 19:23:44 - Robbert Goeminne

We zijn momenteel in het proces om met de gigantische hoeveelheid aan data die verzameld wordt, voorspellingen te doen aan de hand van het verleden. Dit staat echter nog in zijn kinderschoenen en zal hier en daar nog wat correcties vergen vooraleer het correct werkt.

Aan de hand van deze "voorspellingen" zal het mogelijk zijn om als bezoeker van één van de parkings (voorlopig enkel in Gent) te zien op welke ogenblikken het het drukst kan zijn. Op deze manier kan je jouw gedrag aanpassen en je bezoek plannen op minder drukke tijdstippen. Voor de parkings is dit een goede zaak omdat ze zo een geleidelijke bezetting kunnen krijgen. Voor de bezoeker is dit een goede zaak omdat zij niet eindeloos zouden moeten rondrijden op zoek naar een vrije plaats.

Na het uitgebreid testen van de data die we verzamelden sinds 25/03 zullen we her en der officiële aankondigingen doen op diverse social media kanalen. Wie dit reeds leest voordien staat vrij om ons feedback en opmerkingen te geven. Dit is overigens op ieder moment steeds welkom.

Image and video hosting by TinyPic
Het VrijeParking team.